Hoe werkt een carwrap?

Auto wrappen Amsterdam

Hoe werkt een auto wrappen? Het hele proces wordt uitgevoerd met behulp van eenvoudige gereedschappen en apparatuur. De voorbereiding is eerst nodig om het concept te begrijpen. De individuele auto wordt eerst grondig gereinigd door de auto voortdurend nat te maken met water tot het water opdroogt (loop and trace methode). Nadat het opgedroogde water is verwijderd, wordt het oppervlak bespoten met een niet-oplosbare (roest penetrerende) verf.

De voorgemengde autowas wordt met een machine aangebracht. Als een auto eerder met wasverdovingsspray in de was is gezet, kan dit met hetzelfde systeem worden aangebracht (let op: er zullen meer lagen nodig zijn). De totale hoeveelheid spray moet tussen de lagen blijven. Het gespoten niet-oplosbare smeermiddel (motorvet of autoconserveringsmiddel) wordt aangebracht als een polijstmiddel in twee of drie lagen. De polish wordt op dezelfde manier aangebracht als bij deWRX Taiwan ESP. De totale hoeveelheid poetsmiddel moet tussen de 8,5 en 16,5 microinches blijven (er zijn verspringingen van 15 en 20). Het polijstmiddel mag tot aan de distributieriem van de distributieketting komen. Het polijstmiddel wordt in één richting gewerkt om de vorming vanischezamide (kleine kristallen van wit lood die zich vormen wanneer water verdampt) te voorkomen. Het poetsmiddel wordt verwijderd in lagen anti-poetsmiddel (Protectant). Bij goed gebruik wordt in het laatste polijstmiddel het kenmerk “mist” bereikt en worden de mistdeeltjes verwijderd.

De beschermende blanke lak die de afwerking markeert, wordt met een machine aangebracht. Vier of vijf lagen kunnen op een voertuig worden aangebracht. De blanke lak moet acht tot twaalf uur drogen. Helaas wordt de lichte lak huid gemakkelijk aangetast door de in autowas gebruikte stoffen. Daarom wordt een sealant op de lak van de auto aangebracht. De afwerking wordt dan beschermd met een was bron zoals synthetische motorolie, synthetisch rubber, petroleumbasis, enz. De beschermende blanke lak laat men tussen vier en acht uur drogen.

De laatste stap omvat de voorbereiding van de multifunctionele oxidatiesensor. Deze sensorkussens worden gebruikt om het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen te meten. Zij dienen om de aanwezigheid van zuurstof te detecteren en informatie te verstrekken die het voertuig helpt de beste startomstandigheden te bepalen en feedback te geven aan het motormanagementsysteem. In de auto is een sensor ingebouwd die waarschuwt wanneer het zuurstofgehalte een kritiek punt bereikt (de zogenaamde drempelwaarde). De multifunctionele oxidatiesensor is ontworpen om de zuurstof in de uitlaatgassen te meten in plaats van de lucht.

Om het belang van de Oxidation Multipurpose Sensor ten volle te begrijpen, moet men dus de tijd nemen om het document “diesel performance basics” van resident Ferlander en anderen te lezen.

Lees meer:

Paint protection film 

Anti steenslag folie