Een bromfiets kopen

Audi, Auto, Weg, Straat, Gebogen Weg

Of een bromfiets als een gemotoriseerde fiets wordt beschouwd, is nog steeds onderwerp van discussie. De federale regering heeft hierover nog geen beslissing genomen. De meeste plaatselijke gemeenten hebben bij verordening de wettelijke criteria voor de aanduiding vastgesteld.

Fietsen vallen natuurlijk onder de bevoegdheid van sommige staten, en afhankelijk van de geldende gemeenten kan de wijze waarop fietsen en andere vervoermiddelen worden geclassificeerd, variƫren.

Auto- en bandenindustrie

Bandenhandelaren. De meesten van ons hebben ze wel eens gezien. Het zijn gewoon de kleine oranje driewielige apparaten die mensen franchisen om met lucht gevulde banden voor auto’s op te pompen. Veel mensen zullen ze kopen op aanbeveling van een vriend. Maar tenzij ze zeer goed weten wat ze verkopen, kan een onschuldige consument de indruk krijgen dat het om fietsreparatieonderdelen of zelfs de juiste banden voor hun auto gaat.

In veel gevallen vormt een dealer met een franchiseovereenkomst geen echte bedreiging voor een plaatselijke dealer. Hij of zij zal een van die alomtegenwoordige “frictiehandelaars” zijn die de marges van hun activiteiten willen opvullen ten koste van de tevredenheid van de klant.

Kranten zijn over het algemeen de laatste school om lessen op de harde manier te leren. Als u een krant bezit, of het nu een ochtendeditie, een avondeditie, een forenseneditie of een zondagbijlage is, kan ik u verzekeren dat de meeste advertenties die u in de etalage ziet, gesponsord worden door de bandenfabrikanten. Niet omdat zij plaatselijke bedrijven willen steunen – hoewel dat meestal van secundair belang is – maar omdat zij er belang bij hebben andere bedrijven in hun eigen toeleveringsketen te steunen.

Met andere woorden, zij steunen andere bedrijven alleen omdat zij daardoor andere zaken kunnen doen – ook al is dat niet hun eigenlijke doel.

Dit punt kan nuttig zijn in andere landen. Hier is een voorbeeld. Een fabrikant wil zijn product wereldwijd distribueren. Daartoe heeft hij vrachtwagens nodig. Om zijn zaak te promoten heeft hij grote hoeveelheden nodig. Om grote hoeveelheden te verkrijgen heeft hij een groot wagenpark nodig.

Ok, zegt u, wat is dan het probleem? We hebben allemaal wel eens grote vrachtwagens gezien. Ik vergelijk grote vrachtwagens met grote wielen. Je weet hoe ze eruit zien. Laten we eens kijken.

Ok, de Fabrikant vult een groot blik met olie en presenteert het aan u, smekend om het te kopen. Ziet u, het doel van dit gevecht is niet uw olie. Het gaat niet om olie, per se.

Het probleem is wie het goede spul levert – in dit geval, zijn olie. Hij wil eigenlijk niet dat jij zijn olie koopt. Hij wil dat u zijn olie koopt zodat hij meer winst kan maken. Als u hinder ondervindt van de vrachtwagen, van de olie en van de prijs (die er goed uitziet in zijn jaarrekeningen) moet u, als bezorgde consument, klagen. Apk Roosendaal

Door zijn olie te kopen, betaalt u mee aan de misdaden van iemand anders. Iemand anders zijn fout. Zijn misdaden zijn hebzucht, fraude, kartels, of de misdaden van zijn leveranciers om zijn eigen hebzucht te dekken.

Weet je dat de crew chief veel misdaden heeft gepleegd tegen zijn leveranciers? Mensen zeggen dat zijn crew chief een leugenaar, een bedrieger en een dief is! Toch is zijn crew chef een van mijn oudste vrienden. Ik ben bevriend met de crew chief. We werkten vroeger samen, bij Hyundai. Ik denk dat hij een goede kerel is.

Je zou zijn olie moeten kopen en je zou altijd zijn banden moeten kopen. Het is goed voor u en goed voor hem. Laat u niet voor de gek houden. De truck is van iemand anders, hij is niet van jou.