Taxi naar Delft – De kunst van het reizen zonder auto

Free Panningfotografie Van Yellow Taxi Stock Photo

Je zou kunnen denken dat een levensstijl die draait om auto- en vliegverkeer de reiziger zou uitsluiten van het hebben van een auto. Maar hoewel autorijden noodzakelijk kan zijn om op de plaats van bestemming te komen, is het geen vereiste. Je kunt overal wonen als je een auto hebt; sommige mensen geven er zelfs de voorkeur aan, omdat het hen beter bereikbaar maakt voor hun vrienden en familie. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin het bezit van een auto voor de meeste mensen niet langer een essentieel onderdeel van het leven is. In veel delen van de wereld is het zelfs steeds minder noodzakelijk om er een te bezitten. Dankzij betaalbaar openbaar vervoer en elektronische goederenbezorgingsdiensten zoals Uber en Car2Go , kunnen veel mensen overal wonen waar ze willen door gewoon hun auto mee te nemen . Hier zijn enkele tips over hoe te reizen zonder een auto:

Controleer de beschikbaarheid van openbaar vervoer

Openbaar vervoer is over het algemeen betaalbaarder dan rondrijden in een stad. In veel gebieden is het goedkoper om met het openbaar vervoer te gaan dan om met de auto te gaan. Dat betekent niet dat openbaar vervoer altijd de beste optie is: in sommige gebieden is autorijden de enige manier om te gaan. In andere gebieden kan het goedkoper zijn om een auto service te gebruiken dan om het openbaar vervoer te gebruiken. Wat je wel in gedachten moet houden is dat de meeste mensen het openbaar vervoer alleen gebruiken als ze geen auto nodig hebben. Dus, als je maar naar een paar plaatsen gaat, dan is een auto misschien niet zo'n groot probleem. Maar als je veel tijd gaat doorbrengen op een bepaalde locatie, dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar openbaar vervoer opties daar.

## Plan uw reis

Als u van plan bent om tijdens het laagseizoen te reizen, houd er dan rekening mee dat veel openbaar vervoerssystemen sluiten. In gebieden met druk verkeer is dit meestal geen probleem, omdat mensen meestal ook rijden tijdens deze tijden. Echter, in sommige gebieden rijdt het openbaar vervoer helemaal niet tijdens de wintermaanden. In deze gebieden, je bent in principe vast rijden, tenzij je wilt rijden naar een van de meer afgelegen gebieden en dan lopen of neem een taxi naar Delft. Dus, voordat u gaat, plan uw reis rond wanneer de systemen open zijn, zodat u niet merkt dat je in een fix wanneer het proberen om ergens te komen.

Blijf in contact met de auto

Als je het geluk hebt om in een stad te wonen met een autovrije zone, dan weet je al hoe handig dat kan zijn. Maar wat als je niet in zo'n gelukkige situatie woont? Wat als je moet rijden om je te verplaatsen? Gelukkig zijn er veel manieren om in contact te blijven met de auto. Als je een app als Tailgate gebruikt, kun je zien in welke auto je vrienden rijden en ze berichten sturen als je onderweg bent. Bekijk autovrije zones om te zien of er bij jou in de buurt autovrije zones zijn. U kunt uw telefoon ook gebruiken om de locatie van de auto te traceren, evenals de snelheid, richting en of hij wel of niet rijdt. Als u ooit een incident moet melden, kunt u altijd een politierapport indienen met de app. Dit zijn slechts een paar manieren om in contact te blijven met de auto als je geen rijbewijs hebt.

 015 Taxi

Taxi staat voor transport in tegenstelling tot auto, wat staat voor rijden. Hoewel het niet aan te raden is om een taxi voor alles te gebruiken, vooral als je niet welgesteld bent, kan het een geweldige optie zijn voor kortere trips, vervoer in noodgevallen, en om naar andere delen van de stad te gaan die geen openbaar vervoer hebben. Wat je kunt doen is bestaande taxiritten in je omgeving opzoeken en kijken welke prijsopgaven je krijgt. Als je eenmaal een prijs hebt, geef je de chauffeur gewoon het bedrag en laat je hem gaan. Wat je niet hoeft te doen is vooraf kosten te betalen, zoals voor het accepteren van een rit of het betalen voor het recht om een taxi te gebruiken. Aarzel ook niet om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt. Zoals bij bijna elk ander aspect van het leven is er altijd hulp beschikbaar. Als u een lift nodig hebt naar de dokter, naar de kruidenier of naar het treinstation, kan iedereen in de buurt u een lift geven. Vertel de taxichauffeur waar u heen wilt en hij vindt wel een manier om u daar te brengen. Om in Nederland een taxi te krijgen, draait u 6, toetst u het gewenste nummer in en wacht u op een antwoord. Daarna geef je de taxichauffeur het adres en hij gaat op weg.