Hoe maakt u uw voertuig schoon?

Ik weet dat dit gek klinkt, maar zelfs vandaag de dag hebben mensen die denken dat ze geen zeep hoeven te gebruiken, wel eens van afwasmiddel gehoord. En die mensen die nu vermijden het gebruik van afwasmiddel te wijten aan mythen die in overvloed, vaak verspreid door die professionele autowasserettes die erop aandringen dat ze kunnen onmogelijk worden "schoon te maken" omdat hun wassen op zoek schoner dan hun gerechten is in de meeste gevallen is verkeerd.

Mythe: Met behulp van afwasmiddel zal vuil of vlekken mijn voertuigen afwerking.

Offline hebben we persoonlijke meningen soms, en ja, soms hebben we gelijk. Dus laten we de feiten kopen en onderzoeken. Afwasmiddel is ontworpen om zeer zacht voor uw verf zijn. Dus met alle middelen als je dure aangepaste velgen moet je afwasmiddel te gebruiken. Ik zie dit exacte ding gebeurt de hele tijd. Ik zag zelfs schotelzeep die van een dure knalpot wegslingert aangezien het rond de rand wervelt en nog swirlsporen verlaat. Maar laten we de feiten niet negeren. Een schaaltje kan een molecuul bevatten dat zo groot is als een dubbeltje en slechts een molecuul kleiner dan een stuiver. Dat molecuul kan zich snel binden aan een ander molecuul met precies dezelfde lading in hetzelfde gebied, dat betekent dat het zich aan praktisch alles kan binden. Zo zonder de negatief geladen REALLY geladen vuildeeltjes van de afwasmiddelzeep die aan uw voertuigen zullen "plakken" eindigt u zult geen kans hebben om om het even welk meer vuil te produceren dan u met de afwasmiddelzeep deed alvorens u begint het voertuig te spoelen. MAAR als u uw voertuig met duidelijk water spoelt kunt u meer dan genoeg molecules eigenlijk produceren om de bovenkant van uw voertuig "te vegen".

Hier is wat ik met mijn voertuigen doe wanneer ik wil spoelen is het tijd voor iets grondiger. Ik gebruik een grote spons en begin onmiddellijk met een grondige spoeling en nogmaals op hetzelfde moment de spoeling te verzorgen. Dan geef ik de auto een laatste grondige spoeling met een goede kwaliteit zeem. Dit laat de zeep verder afbreken en maakt de tapijten tapijt krasbestendig. Terwijl het tapijt nog nat is, stofzuig ik graag voordat ik het voertuig ga reinigen, om nog meer vuil te verwijderen. Ook al heb ik een bedrijfsstofzuiger, het helpt toch om de omhelzing te hebben van een zeem met een grote diameter. Zodra ik het meeste overtollige water eerder op de dag heb verwijderd, gebruik ik een eenvoudige winkelborstel om het resterende reinigingsmateriaal uit te borstelen.

U moet een aparte spoelemmer en natte emmer(s) gebruiken nadat u klaar bent met het wassen en afspoelen van het voertuig om te voorkomen dat de kleverige plekken opnieuw verschijnen. U wilt de kleinere deeltjes van het voertuig verwijderen met de microvezel rokjesspoeling later op de dag. Wanneer u klaar bent met reinigen, spoel uw voertuig dan helemaal af. Stop niet omdat de eerste spoelbeurt lang genoeg heeft geduurd om het gevoel te hebben dat u klaar bent. Het kan nodig zijn uw voertuig nog een laatste keer af te spoelen met meer water. Een laatste spoeling doet twee belangrijke dingen. Het tilt alle grote deeltjes naar de oppervlakte en helpt de nog gedeeltelijk natte voertuigen een nog meer film op te nemen die water bewaart en, uiteindelijk, de klus klaart.

Ik hoop dat dit helpt om u betere ideeën te geven over hoe u uw voertuigen er goed uit kunt laten zien. Denk eraan: als u een nieuwere aanbouw heeft, overweeg dan lagen. Lagen zorgen ervoor dat de lucht kan circuleren rond de ritsen en gespen, hordeuren, enz. kleinere deeltjes vallen nog meer op waardoor de cyclustijd langer wordt. Wacht tot de auto's klaar zijn met spoelen voordat u ze wast. U wilt niet dat vuil of gruis dat reeds op het oppervlak is ingedeukt, de natuurlijke reiniging van de afzettingen chemisch verandert voor een kortstondige glans.